Monday, 27 June 2011

Hari yang indah..hehe.

Hehe..masih segar lagi diingatan ni..tanggal keramat yg tak akan dilupakan..25/6/2011..penuh ngan kenangan yang manis..haha..manis la sgt..tapi ape-ape pun sy tetap bersyukur sbb dpt alami pengalaman cmni..hehe.


Pagi tu seperti biase la,bgun mndi b’siap nk p keje..dlm ati ni dah t’detik dah rse kurang yakin ngan kete yg akn sy pandu tu..hehe,tapi xpela..perasaan je tu..lalala..ok smpai kt garaj check tayar ape sume yg nmpk dimata..bkak pntu kete start enjin pastu nmpk benda yg cm familiar je kt meter minyak tu rupe-rupenye fuel warning bernyala la wei..hehehe..ptut la rse cm dompet dlm handbag tu cm mlompat-lompat je..duit xsabor nk kuar,nk sdekahkan kt stesen minyak..tapi mse tu sy xtau ape nk terjadi sbb mengikut pedoman sy selama ni klu minyak dah tinggal takat tu masih lagi sempat nk p stesen minyak yg berhampiran..pastu jln kuar umah benti beli kuih jap kt gerai tepi jln dan masih berada dlm kawasan kg sy la..then smbung perjalanan,tekan minyak cm biase la,pastu kuar simpang nk ke jalan besar tu ttbe je meter sume down..alamak,panik…nsib baik kete tu msih bergerak cpt-cpt bgi signal park kt tepi jln besar tu..pastu try start enjin lagi xblh..cpt-cpt amik hepon dlm hndbeg kol k.long xangkat,kol ayh plak xangkat..tgk kt hepon bteri tinggal 2 bar je..cpt-cpt send msj kt satu dunia yg sy dlm kesusahan..huhu..tapi malangnye dorang xnengok pun..sy plak duk tercongok dlm kete tu mne la tau kot-kot ade org blh bntu,terserempak ngan org kite knal ke..ape ke kan..kan..hehe..klakor-klakor..mse tu sy rse cm duk dalam mimpi je..”eh,biar btl aku ke ni yg duk dlm kete nie”..rse cm hape ntah..tgk jam dah kul 8 suku..senyum kelat je,masuk ofis lmbat..huhu.prasaan mse tu cm nk nangis je..geram rse,ni sbb bdk bertuah tu pnye pasal la sy tercongok dlm kete tu..hari jumaat tu mak ckp nk gune kete tu pastu bagi je la kan..pastu tah cmne bdk bertuah tu dpt kunci trus kuar ngan geng-geng dia..smpaikan sy balik keje tmpang kawan haritu..huhu..dia sdap je amik kete tah p pusing mne balik umah bwak tngki kosong..sape yang kene sy jugak jdi mangsanye..tapi xpela,think positive ade la tu sebabnye smpai sy sendri pun xtau ape sebabnye..hehe..dlm hati ni doa byk-byk mntk la ade org bersimpati kt sy..tapi..hampa..sy decide nk kuar dari kete tu nk bertenggek kt tepi jalan plak la mne tau kot-kot ade org kite kenal leh tahan mntk bantuan tgk-tgkkn kete tu..lama-lama duk tunggu ade nmpk penunggang motosikal yg sy pun biase tgk kelibat dia tu..ttbe dia benti kt kete tu..”hai cik adik manis blh berkenalan??”..hehehe..tidakkk…itu dialog sampingan semata-mata..dialog sebenar dia adalah..”k.ngah,bkpe kete ni??”org ganu la katekang..ttbe je mate k.ngah dia ni berair..bnjir melimpah-ruah..huarghhh..nangis..xleh tahan dah mse tu..pastu dia ngan gentleman je amik kunci start enjin,check itu check ini..dah nmpk cm foreman dah..hihi..pastu dia tnye sy..”mu nok gi keje dok?”..sy angguk je,xleh nk ckp wei..sore tersekat kt kerongkong king kong nie..pstu naik la motor,aduh..leh bayang tak,xyah bayang pun xpe..hehe..org pakai skirt naik motor..ehem2,bkn skirt pendek ye..skirt labuh la..xkuase nk nanggungnye..ajak balik umah..salin pakai suor..hehe..baru ok klu naik motor..merempit la hari tu..laju oooo,berkibar-kibar ekor tdung kt lakang..hehe.cm xsesuai je..tapi xpela yg penting smpai ofis dgn slamat..alhmdulillah..trima kasih adikku.. =)


Smpai ofis kul 9 pagi..xpenah selewat tu p keje..hehe..msuk ofis on sume perkakas letrik ape sume la,pastu start wat keje..driver sume dah kuar wat keje masing-masing..ade charger kt ofis cas hepon kjap..pastu on hepon tu tgk kt seratus msj msuk..tipu je..hehe..tapi byk jgk la msj msuk kt sepuluh msj dlm satu masa....bip-bip..treet..bkak tgk u have (2)miscalls from teeeet,msuk lagi msj “dah sampai ofis lum?”..bukak msj lgi..”sori,k.long bru tgk msj”..hehe..byk lgi la..tapi xpela…sume dah berlaku n dah settle dah pun..tgh-tgh syok wat keje bekalan letrik plak ttbe putus,alamak byk bnde lum settle lagi ni..pastu amik walkie-talkie monitor movement container n driver..kt kul doblas steng baru ade letrik..pkir-pkir duk fkir xyah balik lagi la sbb klu wat balik keje kt umah mmg xjadi la wat kejenye..ngah syok wat keje driver plak panggil “control,tayar lori sy pancit..langsung xde angin ni..cmne..skang sy ade kt depot nk pick up kontena..” huhu..kne fkir lagi..wat kputusan panggil tyreman p depot tkar tyar..pastu dpt panggilan dari customer “helo,sy nk bgitau nie,kotena yg kapal 26/6/11 dah blh hntr ye..” hadui,knape la dia xmintak ble kapal nk blayar je..cnfirm ngan org depot dorg ckp “kita bkak smpai kul 1 je arini..” ttbe sy naik angin xpasal-pasal..”awk nie,wat la keje cm kami jgk smpai ke ptg..ni tdk sibuk nk balik awal..awk ingt ktorang ni byk sgt ke lori nk tunggu kt tmpat awk sume..dah la ade driver mc la,lori breakdown lagi..awk ingt senang ke nk kumpul sume lori nie??”..kan dah kene marah..huhu..mntk maaf,sy xsengaja marah kt awk..last-last org depot tu ckp,”xpela,cmni la sy tunggu smpai settle sume baru ktorang balik..ok?”..haa,cmtu la..sy stuju.dorg ni klu kte garang ckit baru la nk beralah ktdk xdenye nk tunggu..hehe..maaf skali lagi ye.wat keje smpai la settle..klu 5 ptg baru balik..adik yg jemput..dlm perjalanan balik umah..otak nie duk fkir..msti ayah marah kt sy nnti sbb xalert langsung ngan keadaan..huhu..tapi smpai umah xkne marah pun..rse lebih lega..hehe..alhmdulillah..



p/s : lupe nk bgitau,kuih yg sy beli tu wat mkn smpai ke ptg..trima kasih kt mak cik yg wat "jemput pisang" yg besar pada aritu..mmg kenyang..hehe.

No comments:

Post a Comment