Wednesday, 27 April 2011

what you give you get back.

Assalamualaikum..

Btl la kata org ape yg kite buat kite akn dpt balik balasannya tapi kdg2 Tuhan simpan dlu pembalasan tu untuk diberi pada hari kiamat n ade yg dpt terus..cth mcm yg berlaku kt sy arini..hehe. sy bekerja sbg operation di sebuah syarikat pengangkutan kt ktn port..biasa la terima n buat panggilan kt customer2,agent2 kan..so nk dijadikan citer sy ade wat call kt sorg agent ni utk tnye pasal sume dokumen yg berkaitan la nk kuarkan kontena dari port msti kne ade dokumen2 tu..tapi kan bkn agent tu yg jwab,kerani dia yg jwab pastu sy tnye la mne agent yg sy cari tu..kerani tu jwab cm lebih kurang je..pastu nk tnye lebih pn xblh..tertnye2 jgk knape layanan dia cmtu je..ltak phone termenung sejenak,ape salah sy ye..salah ckp ke?..hurmm,fkir2..owh,baru teringat..rupe2nye..ini adalah balasan utk sy..mybe dlu sy pernah ckp or beri layanan kt mne2 customer or agent serupa mcm kerani yg sy kol tadi..so moral of the story, if jadi ape2 kt kita plez teliti diri dahulu sblm menghukum seseorang. secara sedar xsedar mungkin kita dah buat org terluka,tersedih,tersentuh dan termenung sejenak spt sy tadi..hihi..mge kita blh ambil pengajaran dgn setiap yg berlaku pada kehidupan kita sehari-harian. =) 

No comments:

Post a Comment